Denicija-Logo-Vector_white

Ви ја претставуваме Дениција- нов ресторан за свадби, настани и прослави во Скопје.
Инспирацијата за овој ресторан доаѓа од македонската “Химна на љубовта” - безвремената Дениција.
Таа ја симболизира ѕвездата Деница, најсјајната на небото, симбол на светлината, плодноста и убавината.

Дениција е помалата сестра на Везилка, дизајнирана и водена од истиот тим кој успешно ја позиционираше Везилка меѓу најдобрите ресторани за свадби во Македонија. Тоа беше еден од главните предизвици при планирањето на Дениција, да се задржи препознатливиот квалитет но и да се понуди нешто ново.
Формата и функцијата на просторот ја прават Дениција уникатна. Две сали кои функционираат одделно или заедно со минимален капацитет од 150 или максимален од 350 гости. Простор кој во лето е комплетно отворен и климатизиран, зиме затворен со најсовремена технологија на греење а оваа трансформација е можна за само неколку минути.

  • Голема сала за 250 гости
  • Мала сала за 150 гости
  • Можност за спојување на двете сали
  • Паркинг за 100 возила
  • Климатизација и греење
  • Апартман за младоженци
  • Професионално и уникатно осветлување во боја
  • Летна тераса за венчавки
  • Свежа и вкусна храна
  • Врвна услуга

Доколку сакате да дознаете повеќе информации, пишете ни порака или контактирајте не на info@denicija.mk или на 078 225 750